Глава МЗС Кулеба вперше поговорив з новим держсекретарем США Ентоні Блінкеном

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Глава МЗС Кулеба вперше поговорив з новим держсекретарем США Ентоні Блінкеном

УНІАН

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вперше провів розмову з новим державним секретарем США Ентоні Блінкеном. Про це він повідомив у Twitter.

«У нашій першій розмові з Блінкеном ми підтвердили важливість стратегічного партнерства України та США, домовилися зробити його більш амбітним. У наших відносинах починається новий день. Я вдячний США за непохитну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України», — зазначив Кулеба.

Нагадаємо, 26 січня Сенат затвердив Блінкена на посаді нового очільника Державного департаменту. Перед цим він підтримав продовження військової підтримки України та надання їй летального озброєння. Також Блінкен вважає, що США мають продовжувати навчати українських військових для підвищення спроможності армії України протистояти Росії. Окремо він згадав і про корупцію. За його словами, США мають допомогти Україні подолати корупцію всередині держави.

  • Напередодні президентських виборів Джо Байден наголошував на підтримці України і заявляв наступне: «Як президент я поясню Кремлю, що вони мусять закінчити свою агресію та окупацію України. Адміністрація Байдена — Гарріс гарантує, що Україна отримає необхідну економічну та військову підтримку, зокрема летальну зброю. Водночас закликаю Україну проводити важливі реформи, які є життєво необхідними для її успіху».