Зеленський: Вакцинація від коронавірусу буде безкоштовною та добровільною

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Зеленський: Вакцинація від коронавірусу буде безкоштовною та добровільною

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Президент Володимир Зеленський заявив, що вакцинація від коронавірусу буде в Україні добровільною та безкоштовною.

Про це повідомляє Офіс президента.

На зустрічі з міністром охорони здоровʼя Максимом Степановим Зеленський пояснив, що імунізація буде добровільною, проте він сподівається на те, що українці уважно ставляться до здоров’я, розуміють виклики та дотримуватимуться плану вакцинації.

«У нас завжди точаться суперечки щодо навіть уже відомих вакцин. Але цього разу йдеться не лише про національні програми, йдеться про світову програму із захисту населення в кожному куточку планети. Отримати вакцину проти коронавірусу — це не просто убезпечитися самому й позбутися набридливих масок. Це також турбота про все населення, це внесок у те, що ми всі повернемося до звичного життя й відновимо світові комунікації», — зазначив Зеленський.

Також президент додав, що вакцинація проти COVID-19 в Україні буде безкоштовною. «Не знаю, скільки коштуватиме вакцина у приватних лікарнях, але для більшості українців ця профілактика може вдарити по гаманцю. А вакцина проти COVID-19 — не те, на чому має заробляти держава», — наголосив Зеленський.

Степанов додав, що план вакцинації передбачає надання послуг на безоплатній основі всім, а першими отримати щеплення зможуть вразливі категорії населення.