«ЄС» офіційно висунула Марусю Звіробій кандидатом на довиборах у Раду. Партія закликала три політсили її підтримати

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Партія «Європейська солідарність» офіційно висунула волонтера та інструктора навчального центру Десантно-штурмових військ Марусю Звіробій (Олену Самбул) кандидаткою на довиборах у Верховну Раду у 87 окрузі на Івано-Франківщині.

«З’їзд партії «Європейської солідарності» офіційно висуває кандидатом у Надвірнянському районі справжнього героя – Марусю Звіробій», — повідомив лідер політсили Петро Порошенко.

Він закликав партії «Голос», «Батьківщина» і «Свобода» підтримати кандидатуру Звіробій.

Чим відома Маруся Звіробій? 26 жовтня 2019 року президент Володимир Зеленський здійснив візит в Золоте Луганської області та зустрівся з добровольцями. Спілкування було дуже емоційним. Поведінка президента дуже обурила Софію Федину і волонтерку Марусю Звіробій, які в той же день записали і виклали у Facebook відео, в якому з використанням ненормативної лексики розкритикували поведінку Зеленського.

«Ти там частіше їздь, там тебе підірвуть, хто-небудь там тебе підірве», — говорить на відео Звіробій, звертаючись до Зеленського. «Там ненароком може вибухнути граната, там бувають обстріли», — продовжила її слова Софія Федина.

1 листопада 2019 року ДБР порушило провадження проти них за висловлювання на адресу президента. 6 лютого 2020 року ДБР повідомило про підозру Звіробій у погрозах Зеленському.