Фракція «Слуги народу» просить Нацполіцію оцінити висловлювання депутата «Євросолідарності» Софії Федини щодо Зеленського

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Фракція «Слуги народу» просить Нацполіцію оцінити висловлювання депутата «Євросолідарності» Софії Федини щодо Зеленського

Facebook / Софія Федина/ Sofiya Fedyna

Фракція «Слуги народу» звернеться до Нацполіції з проханням дати правову оцінку відеозверненню депутатки Софії Федини («Європейська солідарність») та учасниці ООС і волонтерки Марусі Звіробій. Про це заявив перший віцеспікер парламенту Руслан Стефанчук на засіданні погоджувальної ради Верховної Ради.

Стефанчук повідомив, що подивився відео зі зверненням Федини на YouTube. «Ви мене вибачте, те, що я там почув, це не просто дикунство, це абсолютно ніякого стосунку не має до європейських цінностей, які сповідує наша Верховна Рада», — підкреслив він.

Він додав, що «такі речі повинні отримати оцінку не тільки українського суспільства, але й відповідної правоохоронної системи держави». «Дуже прошу всіх, хто причетний до цих справ, розібратися і дати свою політичну оцінку з тим, щоб ми розвивали свої взаємини на основі взаєморозуміння, поваги, толерантності та ефективної роботи на благо України», — додав Стефанчук.

Його підтримав перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко. «Народний депутат від фракції «Європейська солідарність» Софія Федина сама висловлювала певні моменти, які можна ... Нехай правоохоронні органи розбираються, але там є заклики або не заклики, а якась її думка щодо того, що може трапитися з президентом, якщо він так буде поводитись. Я б це якось так оформив, — сказав Корнієнко. — Наша фракція буде звертатися в правоохоронні органи з проханням визначити, чи є правоохоронні перспективи в цій ситуації».

Що сталося?

26 жовтня депутат Софія Федина опублікувала на Facebook відео, яке було записано разом з волонтеркою Марусею Звіробій в кавʼярні у Львові. У ролику Федина та Звіробій критикують з використанням ненормативної лексики візит Зеленського до Золотого (Луганська область) та його зустріч із добровольцями.

«Ти там частіше їзди, там тебе підірвуть, хто-небудь там тебе підірве», — говорить на відео Звіробій, звертаючись до Зеленського.

«Там ненароком може вибухнути граната, там бувають обстріли», — підхоплює її слова Софія Федина.