Добровольці вивезли зброю з блокпосту біля Золотого

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Добровольці, які перебувають у Золотому, добровільно вивезли звідти зброю. Про це повідомляється на сторінці Міністерства внутрішніх справ у Facebook.

«За результатами зустрічі із президентом Володимиром Зеленським та бесіди з поліцією, ветерани-добровольці, які перебувають у Золотому-4 із легальною власною зброєю, вивезли її», — зазначено в повідомленні.

За словами заступника глави Національної поліції Вадима Трояна, в районі підготовки до розведення військ у зоні ООС, зокрема у Золотому-4 і Катеринівці, перебуває лише група волонтерів без зброї.

«У Золотому-4 та Катеринівці працюють 6 патрулів Нацполіції, а також пункт НПУ для прийому громадян. Відповідно до рішення керівництва ООС, для забезпечення публічного порядку та безпеки туди буде направлена Нацгвардія. Громадяни можуть почуватися в безпеці», — зазначив Троян. Він додав, що поліція і гвардія виконуватимуть свої завдання, зокрема проводитимуть антидиверсійну роботу проти бойовиків у зоні розведення військ.

Пізніше на сторінці президента опублікували відео візиту Володимира Зеленського до Золотого. Більша частина ролика присвячена його спілкуванню з місцевими жителями. Але показано і розмову з представниками «Національного корпусу», які оселилися в одному з будинків міста.

Зеленський обговорював з ними необхідність розведення сил у Золотому, а в останній момент вирішив повернутися й вимагати вивезти зброю, що перебуває в будинку. Після цього між президентом і добровольцями виник словесний конфлікт.