Глава європейської дипломатії Боррель їде до Росії — буде говорити з нею про Україну та Навального

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Глава європейської дипломатії Боррель їде до Росії — буде говорити з нею про Україну та Навального

«Бабель»

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки, віцепрезидент Європейської комісії Жозеп Боррелль прибуде в Росію 4 лютого — це буде перший візит до Росії верховного представника з 2017 року.

Про це йдеться у публікації Європейської служби зовнішніх звʼязків.

Боррель на зустрічі із російськими політиками буде обговорювати дії РФ в Україні та в інших сусідніх країнах, буде наголошувати на важливості продовження дії ядерної угоди з Іраном. Також одна з тем — отруєння, затримання та арешт опозиційного політика Олексія Навального. Боррель збирається зазначити, що Єврокомісія занепокоєна з приводу дотримання прав людини у Росії.

Напередодні візиту представник сказав: «Відносини з Росією — одні з найскладніших для ЄС. Останні події лише підкреслюють необхідність мого візиту в Москву. Але крім питань розбіжностей є також області, в яких ЄС і Росія дійсно співпрацюють або потребують більш тісної співпраці — вони вимагають нашої невідкладної уваги». Про які саме галузі йдеться — він не уточнив.

  • 21 січня Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій закликає країни-члени Європейського Союзу значно посилити санкції проти Росії — у звʼязку з арештом Навального.