Суд відпустив активіста Стерненка на поруки депутата «Голосу»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Суд відпустив активіста Стерненка на поруки депутата «Голосу»

Стас Юрченко / «Ґрати»

Приморський районний суд Одеси змінив запобіжний захід активісту Сергію Стерненку — тепер замість нічного домашнього арешту він буде на поруках у народного депутата від «Голосу» Романа Лозинського.

Раніше депутати від «Голосу» заявляли про свою готовність взяти Стерненка на поруки.

Особиста порука — це вид запобіжного заходу. Він полягає у тому, що суд бере у людини, яка заслуговує на довіру, письмове зобовʼязання про те, що вона ручається за належну поведінку обвинуваченого (у цьому випадку Стерненка) та за його своєчасну явку за викликом. Також Лозинський зобовʼязується при необхідності доставити Стерненка в органи досудового слідства чи суд на першу вимогу.

  • Стерненка звинувачують в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК України) та в носінні холодної зброї без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 263 КК України). Ідеться про епізод 25 травня 2018 року в Одесі — тоді на активіста напали, внаслідок чого один з нападників отримав смертельне ножове поранення. Стерненко повʼязує напад зі своєю діяльністю активіста та протестами проти забудов у Одесі. В організації нападу він звинувачує мера Геннадія Труханова.
  • 25 червня активіст повідомив, що СБУ закінчила розслідувати справу. Суд відправив Стерненка під нічний домашній арешт.