Google заблокувала акаунт політолога Теліженка, проти якого США запровадили санкції

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Google заблокувала акаунт політолога Теліженка, проти якого США запровадили санкції

Andrii Telizhenko / Facebook

Компанія Google заблокувала обліковий запис українського ексдипломата та політолога Андрія Теліженка, проти якого США запровадили санкції через втручання в американські вибори.

Про це він написав у Facebook.

«Свобода та демократія в дії від більшовицького режиму адміністрації Байдена. Ми будемо продовжувати на незалежних платформах Telegram», — написав він.

  • 11 січня Міністерство фінансів США запровадило санкції проти семи людей та чотирьох організацій за втручання в американські вибори. Крім нардепа Олександра Дубінського, у список потрапили експрокурор Офісу генпрокурора Костянтин Кулик, екснардеп Олександр Онищенко, політолог Андрій Теліженко, помічники нардепа Андрія Деркача Дмитро Ковальчук і Антон Симоненко, а також медіаменеджер Петро Журавель.
  • Компанії Facebook і Twitter заблокували у своїх соціальних мережах акаунти Теліженка. Він допомагав адвокату Дональда Трампа Рудольфу Джуліані збирати інформацію про кандидата від Демократичної партії Джо Байдена та його діяльність в Україні, коли той був віцепрезидентом.