Через снігопад перекрили частину траси Київ — Одеса. У заторах стоять сотні вантажівок

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Через снігопад перекрили частину траси Київ — Одеса. У заторах стоять сотні вантажівок

В Одеській області через сильний снігопад, ожеледицю та посилення вітру тимчасово заборонили рух легкового транспорту автодорогою М-05 Київ — Одеса. Про це повідомляє патрульна поліція України.

«Бабелю» в «Укравтодорі» уточнили, що перекрили дорогу на відрізку від Любашівки (Знам’янка) до Одеси.

За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, поблизу села Петровірівка Ширяївського району на автошляху Київ — Одеса через перемети й ожеледицю утворився затор із великогабаритних транспортних засобів. Затор розтягнувся на майже 4 кілометри, у ньому стоять приблизно 100 фур.

До того ж станом на 14:00 обмежено рух транспорту автодорогами державного значення М-15 Одеса — Рені, М-16 Одеса — Кучурган і на всіх автодорогах місцевого значення. До 8 населених пунктів в Одеському (1), Білгород-Дністровському (5) та Березівському (2) районах Одеської області відсутні проїзди.

Ще один затор із приблизно 50 вантажівок розтягнувся на майже 2 кілометри поблизу села Маяки в Біляївському районі (М-15 Одеса — Рені) через перемети та ожеледицю. Рух транспорту перекрито.

Також тимчасово не пропускають транспорт у Миколаївській області на трасі М-13 Кропивницький — Платонове.

В «Укравтодорі» запевнили, що розчищення доріг регіону не зупиняється вже другу добу, проте сильний вітер миттєво створює перемети на автошляхах. Також в організації закликали водіїв без крайньої потреби не вирушати в дорогу.