У чотирьох областях України через снігопад обмежено рух. Знеструмлені 143 населені пункти

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Сильний снігопад і ускладнення погодних умов призвели до знеструмлення 143 населених пунктів і обмеження руху транспорту в чотирьох областях.

Про це повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій.

Без світла через спрацювання автоматичної системи захисту ЛЕП залишилися 113 пунктів в Одеській області, 19 в Кіровоградській, 10 у Черкаській і одне село в Запорізькій. До відновлення електропостачання залучені бригади обленерго.

Як повідомляє Укравтодор, рух обмежено на дорогах Одеської, Миколаївської, Київської, Полтавської, Кіровоградської та Черкаської областей.

На автодорогах М-15 Одеса — Рені, М-16 Одеса — Кучурган повністю заборонено рух для автотранспорту всіх категорій. На дорогах М-13 Кропивницький — Платонове і Н-24 Благовіщенське — Миколаїв обмежено рух для автобусів і вантажного транспорту. Також введено обмеження на дорозі М-03 Київ — Харків для вантажних автомобілів (від границі з Харківською областю до границі з Київською областю).

На всіх зазначених дорогах працюють рятувальні пункти з обігрівом, а також снігоприбиральна техніка.

У Києві діє заборона на вʼїзд вантажівок. Його скасують після поліпшення погодних умов. Поки в столиці прогнозують ожеледицю. У Києві та області введено жовтий рівень небезпеки — потенційно небезпечні погодні умови. На дорогах працює 359 одиниць техніки.

Укргідрометцентр прогнозує на 28 січня сильний сніг на півдні і в Кіровоградській області. В Одеській і Миколаївській областях червоний рівень небезпеки (вперше за три роки) — висота снігу очікується до 40 см. У Кіровоградській області помаранчевий рівень — висота снігу до 30 см. Жовтий рівень (ожеледиця) — в Полтавській, Київській, Сумській, Чернігівській, Черкаській, Херсонській і Запорізькій областях.

  • Різке погіршення погоди на півдні та в центрі країни почалося 27 січня. Синоптики і держслужби повідомляють, що сніг і ожеледиця із заморозками очікуються до 29 січня включно.
  • Найскладніша ситуація на дорогах Одеської та Миколаївської областей.