На Київ іде снігопад, а в Одеській області через негоду обмежили рух вантажного транспорту

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У Києві протягом 27—29 січня прогнозують погіршення погодних умов: у середу вдень піде дощ, який згодом перейде в мокрий сніг.

Про це повідомили у Київській міській державній адміністрації, посилаючись на інформацію синоптиків.

Так, 27 січня очікують від +1 до -2 °C, з 28 січня прогнозують сніг за температури від 0 до -6 °C.

У комунальній корпорації «Київавтодор» запевнили, що почнуть обробляти дороги та тротуари до початку негоди.

«Маємо 544 одиниці спеціальної техніки. Працюємо в цілодобовому режимі. «Київавтодор» готовий до погіршення погодних умов», — наголосили в компанії та закликали водіїв не залишати авто на тротуарах, крайніх смугах доріг та узбіччях.

Тим часом в Одеській та Миколаївській областях вранці вже випало 2—10 см снігу, температура повітря -1...+1 °С. Окрім цього, сніжить у Кіровоградській, Полтавській та Львівській областях, а також іде сніг із дощем у Харківській та дощі в Херсонській і Запорізькій областях.

За даними Державного агентства автомобільних доріг України, покриття на дорогах державного значення у Волинській, Рівненській, Одеській та Миколаївській областях подекуди засніжене, через поривчастий вітер спостерігаються перемети.

У зв’язку з ускладненням погодних умов тимчасово обмежили рух вантажного транспорту до Одеси на автодорогах: М-05 Київ — Одеса; М-15 Одеса — Рені; М-14 Одеса — Мелітополь; М-16 Одеса — Кучурган.

У Державній службі з надзвичайних ситуацій попередили, що у зв’язку з активізацією циклону над півднем України до кінця доби 27 січня та протягом доби 28 січня в Одеській, Миколаївській областях очікуються рясний снігопад — приріст снігового покриву сягне 30—40 см, посилення швидкості вітру до 15—20 м/с, сильна хуртовина, снігові замети, налипання мокрого снігу (3 рівень небезпеки, червоний).

У Кіровоградській області також буде йти сильний мокрий сніг (приріст снігового покриву 20—30 см), налипання мокрого снігу (2 рівень небезпеки, помаранчевий).

У Черкаській, Полтавській, Сумській та Чернігівській областях прогнозують значний мокрий сніг (приріст снігового покриву 10—15 см), налипання мокрого снігу (1 рівень небезпеки, жовтий). На дорогах ожеледиця.

У зв’язку з негодою можливі порушення та припинення руху транспорту, відключення енергопостачання населених пунктів.