Синоптики попередили про наступ негоди: у більшості областей прогнозують рвучкий вітер, на заході України — рясний снігопад та дощі

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У понеділок, 25 січня, в Україні погіршаться погодні умови.

Про це повідомили в Українському гідрометцентрі.

За даними синоптиків, 25 січня на Правобережжі очікуються пориви вітру 15—20 м/с, у західних областях буде значний дощ та мокрий сніг.

До того ж у Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській та Волинській областях прогнозують рясний снігопад, хуртовини, на дорогах буде ожеледиця, подекуди можливі снігові замети (І рівень небезпечності, жовтий).

Як зазначається, у більшості західних областей очікується утворення снігового покриву висотою 5—10 см, у Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Волинській областях — 10—20 см.

Окрім цього, синоптики попередили, що у Києві та Київській області вдень 25 січня та протягом доби 26 січня будуть пориви вітру 15—20 м/с (I рівень небезпечності, жовтий).

В Укргідрометцентрі наголосили, що погодні умови призведуть до порушення енергозабезпечення населених пунктів на Правобережжі України, а в західних областях — до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць.