Елітна нерухомість Трампа в Нью-Йорку здешевшала на 51%. Мало хто хоче купувати апартаменти в будинках із заплямованим іменем

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Елітна нерухомість Трампа в Нью-Йорку здешевшала на 51%. Мало хто хоче купувати апартаменти в будинках із заплямованим іменем

Giuseppe Milo / Flickr

Після неспокійного президентства ім’я Дональда Трампа обросло негативом, від чого бізнес колишнього очільника США суттєво постраждав. Так, люксова нерухомість Трампа в Нью-Йорку з 2016 року втратила в ціні близько 50%, а будинки, які йому належали раніше, здешевшали на 17%.

Про це пише Business Insider.

Якщо у 2016 році квадратний метр апартаментів у нью-йоркських будинках бізнес-імперії Трампа коштував близько $3,3 тисячі, то після інавгурації впав до $1,9 тисячі. У 2020 році квадратний метр у будинках президента вже коштував $1,6 тисячі — отже, за чотири роки його нерухомість втратила 51% ціни.

Для порівняння, ціни на іншу нерухомість тієї ж категорії у Нью-Йорку впали всього на 9%: якщо у 2016 році середня ціна за квадратний метр в інших будинках становила $1,9 тисячі, то у 2020 вона зменшилася до $1,8 тисячі.

Найбільший спад цін на нерухомість компанії Трампа стався одразу після виборів і спроб тодішнього президента оскаржити їхню легітимність, однак власники його квартир і ріелтори не втрачають оптимізму та вірять, що матимуть нагоду дорого продати елітні квадратні метри.

Ім’я Трампа заплямувалося ще більше після спроб його прибічників захопити Капітолій 6 січня, небажання провести мирну передачу влади та другого імпічменту. Різноманітні організації почали обривати зв’язки з бізнесом Трампа — від мерії Нью-Йорку до руху дівчат-скаутів. Власники квартир у Trump Palace навіть вирішили прибрати ім’я президента з будівлі.

Покупці, які раніше були готові придбати апартаменти в будинках Трампа, наразі вагаються, оскільки ім’я експрезидента стало свого роду табу. Однак власники та ріелтори вірять, що за кілька місяців ситуація стабілізується й елітні квартири опального лідера знову виростуть у ціні.