У Лівані протести через посилення карантину. У столицю вивели війська, а поліцію закидали бойовими гранатами

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У столиці Лівану третій день тривають протести проти локдауну і комендантської години, яку влада ввела для стримування коронавірусу. У перший же день протести переросли в сутички з поліцією, а вже 26 січня на вулиці вивели військових.

Про це повідомляють агентство NNA і Al Jazeera.

Локдаун звів до мінімуму економічну активність, і обстановка в Триполі, де рівень безробіття досяг 60%, загострилася. Вища рада оборони при цьому продовжила санітарний стан до 8 лютого.

У середу, 27 січня, сутички з правоохоронцями стали більш жорстокими. Протестувальники підпалили кімнату охорони біля входу в будівлю мерії Триполі, кинувши туди пляшки із запальною сумішшю. Каміння та пляшки з пальним летіли і в солдатів з поліцією.

У ніч на 28 січня учасники протесту спробували атакувати поліцейський відділок і спалили кілька авто. Крім цього, маніфестанти закидали поліцію бойовими гранатами, девʼять співробітників поліції отримали поранення.

Поліція і армія застосовують проти демонстрантів гумові кулі та сльозогінний газ. Армія під прикриттям бронетехніки використовує світлошумові гранати.

На даний момент відомо про 226 постраждалих, з яких 35 доставлені в госпіталь з важкими пораненнями.