Глава МВС Албанії подав у відставку після вбивства поліцією порушника комендантської години

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Глава МВС Албанії подав у відставку після вбивства поліцією порушника комендантської години

Міністр внутрішніх справ Албанії подав у відставку на тлі протестів, що спалахнули після вбивства поліцією 25-річного Клодіана Раша за порушення комендантської години.

Про це пише Associated Press.

Глава МВС Албанії Сандер Ллешадж сказав, що вирішив піти у відставку «як людина і як батько, який скромно розділяє біль з родиною Раша». У четвер з телезверненням виступив премʼєр-міністр Еді Рама, в якому він вибачився перед батьками загиблого. Перед цим премʼєр відвідав родичів убитого чоловіка, які заявили йому, що хочуть «справедливості, а не політичного шуму».

Офіцера поліції, якого підозрюють у вбивстві Раша, заарештували. Прокуратура почала розслідування обставин злочину. У поліції також заявили, що офіцер порушив законодавство, використавши вогнепальну зброю.

Раша застрелили рано-вранці 8 грудня неподалік його будинку в Тирані. За даними силовиків, чоловік не виконав наказ зупинитися. Спочатку вони стверджували, що Раша міг бути озброєний, але згодом уточнили — убитий тримав в руках «якийсь предмет», але не зброю.

Після вбивства Раша у столиці почалися масові протести. Сотні людей вийшли під офіси премʼєр-міністра і міністра внутрішніх справ. Протестувальники вимагали відставки глави МВС і негайного розслідування обставин злочину. Люди кидали в урядові будівлі камені, а також підпалили та перекинули різдвяну ялинку.