Євросоюз заклав у гуманітарний бюджет на 2021 рік €1,4 млрд, з них 28 мільйонів спрямують Україні, Західним Балканам та Кавказу

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Європейський Союз затвердив річний гуманітарний бюджет у розмірі €1,4 млрд, з них €28 млн призначені для фінансування проєктів з подолання кризи, спричиненої пандемією коронавірусу та зміною клімату в Україні, на Західних Балканах та на Кавказі.

Про це повідомляється на офіційному сайті Європейської комісії.

«Це на понад 60% більше порівняно з первинним гуманітарним бюджетом у розмірі €900 млн, який був ухвалений минулого року», — йдеться в повідомленні.

Окрім цього, Євросоюз виділить €505 млн Африці для підтримки постраждалих від тривалої кризи басейну озера Чад (Нігерія, Нігер, Камерун, Чад), від продовольчої і харчової кризи, що посилюється інцидентами у сфері безпеки і конфліктами в громадах у Сахелі (Буркіна-Фасо, Малі, Мавританія та Нігер) і вимушеним переселенцям у зв’язку зі збройними конфліктами у Південному Судані, Центральноафриканській Республіці та Африканському Розі (Сомалі та Ефіопія).

Ще €385 млн гуманітарного фінансування виділять на потреби Близького Сходу і Туреччини, щоб допомогти потерпілим від сирійської регіональної кризи, а також надзвичайно важкої ситуації в Ємені.

Для надання допомоги найуразливішим верствам населення в Азії та Латинській Америці (Венесуела і Колумбія) спрямують €180 млн.

Решту бюджету — €302 млн — використають на гуманітарні авіаперевезення ЄС і на непередбачені гуманітарні кризи або раптові піки наявних криз.