ЄІБ надасть Україні €640 млн допомоги, а Єврокомісія виплатила €600 млн

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Європейський інвестиційний банк надасть Україні €640 мільйонів макрофінансової допомоги на розвиток транспорту і модернізацію транспортної інфраструктури. ЄІБ і уряд підписали три кредитні угоди.

Про це повідомив Кабінет міністрів, премʼєр-міністр Денис Шмигаль і пресслужба ЄІБ.

€340 мільйонів із загальної суми підуть на відновлення інфраструктури та поліпшення умов для життя/бізнесу в постраждалих від війни регіонах Донбасу. Ідеться про відновлення адмінбудівель, шкіл, медцентрів і лікарень, доріг і мостів, а також комунікацій та водопостачання на підконтрольних територіях Донецької та Луганської областей.

€200 мільонів підуть на поліпшення громадського транспорту в майже 20 містах України (Сєвєродонецьк, Вінниця, Ужгород, Черкаси, Кременчук, Мелітополь, Тернопіль, Дніпро, Луцьк, Полтава, Одеса, Чернівці та інші). За цю суму планується модернізувати трамваї, тролейбуси, вагони метро, електробуси, лінії, підстанції та депо.

€100 мільйонів витратять на модернізацію 183 кілометрів автомобільних доріг в Луганській області. Кошти спрямують на капітальний та поточний ремонт автодоріг.

Крім цього, Європейська комісія виплатила Україні €600 мільйонів за програмою макрофінансової допомоги, яка була підписана влітку цього року. Загалом за нею Україна отримає €1,2 мільярда.

Премʼєр і президент Володимир Зеленський висловили подяку за підтримку і заявили, що це допоможе йти курсом реформ.