Google Maps показуватиме на своїх картах центри вакцинації від коронавірусу

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Google Maps показуватиме на своїх картах центри вакцинації від коронавірусу

Getty Images / «Бабель»

Компанія Google планує у своєму додатку Maps найближчим часом показувати центри вакцинації від коронавірусу.

Про це пише CNN.

Протягом кількох тижнів така функція буде доступна в чотирьох американських штатах: Арізоні, Луїзіані, Техасі та Міссісіпі. За даними компанії, пошукові запити зі словами «вакцини поруч зі мною» від початку року зросли у п’ять разів.

Окрім місця розташування таких центрів, у додатку будуть надавати інформацію про те, чи потрібен попередній запис для щеплення, для яких груп населення доступна вакцина та чи можна туди приїхати автомобілем. У Google запевняють, що для цього працюють з «авторитетними» джерелами, такими як місцеві органи влади та фармкомпанії.

  • У серпні 2020 року компанія Google випустила оновлення свого картографічного сервісу Google Maps, поліпшивши деталізацію. В оновленні зʼявилися нові елементи деталей рельєфу, зокрема більш пропрацьовані ландшафт, дороги та карти населених пунктів.
  • Боротьба з коронавірусом стане для адміністрації президента США Джо Байдена пріоритетом номер один. Він уже заявив, що протягом перших 100 днів на посаді хоче вакцинувати 100 мільйонів населення.