Блокування вільних місць, додаткові камери спостереження: Разумков розповів, як у Верховній Раді боротимуться з кнопкодавством

Автори:
Костя Войтенко, Катерина Кадакова
Дата:

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков розповів, що в парламенті для боротьби з кнопкодавством уже заблокували вільні місця, а також опрацьовують механізм голосування винятково з робочого місця народного депутата, закріпленого за ним.

Про це він заявив на засіданні погоджувальної ради 25 січня.

«Деякі речі ми зробили на технічному рівні. Вони вже будуть виконані. Усі, скажімо так, вільні місця, якими дуже часто хтось намагався користуватися, відключені в залі Верховної Ради. Станом на сьогодні опрацьовується механізм, який дозволить працювати народному депутату винятково зі свого місця», — наголосив голова парламенту.

За словами Разумкова, можливість кнопкодавства на 100% унеможливить нова система «Рада», запуск якої є в планах.

У залі Верховної Ради також встановлять додаткові камери, що дозволить і Верховній Раді, і правоохоронним органам швидко реагувати на порушення голосування.

«Ми справді багато зробили для боротьби з кнопкодавством… Цього майже немає, але й майже нас теж не влаштовує. Не влаштовує ні нас, ні українське суспільство. Тому ми повинні зробити так, аби це був неприємний момент в історії Верховної Ради. Головне в цьому реченні — слово «історія». Щоб воно не повторювалося», — сказав голова парламенту.