«Вдалося стабілізувати ситуацію»: міністр Степанов підбив підсумки жорсткого карантину

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов підбив підсумки жорсткого карантину, який діяв в Україні з 8 по 24 січня. Він зазначив, що кількість госпіталізованих з коронавірусом зменшилась.

Про це Степанов написав у своєму Facebook.

«Хочу подякувати всім, хто дотримувавсь обмежень. Окремо завдячую підприємцям, які обрали шлях чесно виконувати протиепідемічні рекомендації та карантинні вимоги і завдяки цьому врятували чималу кількість людей від зараження», — зазначив міністр.

За його словами, на початок грудня у лікарнях України було 29 тисяч людей, які заразилися коронавірусом або мали підозру на зараження. Водночас після жорсткого карантину ця кількість знизилася до 18,6 тисячі.

Також Степанов нагадав, що з 25 січня Україна переходить на нові карантинні правила. Вони будуть такими, які діяли до жорсткого карантину.

  • В Україні за рішенням Кабміну до 24 січня діяв посилений карантин. Працювати могли тільки продуктові магазини, аптеки, банки, заправки, транспорт, а торгувати можна було лише певними групами товарів.
  • Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд не планує продовжувати локдаун, а після нього, з 25 січня країна має повернутися до обмежень «помаранчевої» зони, які діяли раніше. Такий карантин попередньо планують продовжити до 31 березня.
  • Адаптивний карантин не такий жорсткий — ресторани (за винятком періоду з 23:00 до 07:00), магазини і ТРЦ можуть працювати, а заходи можна проводити, дотримуючись соціальної дистанції. Також під час цих обмежень учням і студентам дозволено відвідувати навчальні заклади.