Кінець посиленого карантину: як з 25 січня працюватимуть пошта та банки

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Кінець посиленого карантину: як з 25 січня працюватимуть пошта та банки

Сервіси доставки відправлень та банки після завершення посиленого карантину, який триває з 8 по 24 січня, продовжать працювати у звичайному режимі.

Зокрема, як повідомили «Бабелю» у компанії «Нова пошта», сервіс продовжить працювати у штатному режимі із дотриманням усіх рекомендації Міністерства охорони здоровʼя (масковий режим, соціальна дистанція, дезінфекція й т. ін.).

Так само у штатному режимі продовжить роботу й «Укрпошта». Компанія працювала у стандартному режимі й під час посиленого карантину, оскільки мала на це дозвіл від Кабінету міністрів.

Банки з 25 січня також продовжать роботу за звичайним розкладом. «Ми не запроваджуємо жодних обмежень на роботу банків чи проведення ними операцій — видачі коштів з депозитів, надання кредитів, обміну валюти, роботи банкоматів тощо», — повідомляється на сайті НБУ. Як повідомили «Бабелю» у відділі підтримки ПриватБанку, установа продовжить працювати у штатному режимі, його відділення будуть відкритими для клієнтів з 9 до 18 години. В такому ж режимі працюватиме й Ощадбанк.

  • В Україні 24 січня завершується майже тритижневий посилений карантин, який діяв з 8 січня. З 25 січня країна повертається до адаптивного карантину з обмеженнями «помаранчевої» зони, які діяли раніше. Тепер знову зможуть працювати ресторани, бари, кінотеатри й спортзали, а учні та студенти — зможуть відвідувати навчальні заклади.
  • Раніше премʼєр-міністр Денис Шмигаль заявив, що посилений карантин продовжувати не планують — Україна після нього повернеться до обмежень «помаранчевої» зони, які діяли раніше. Такий карантин, попередньо, планують продовжити до 31 березня.