«Це не подорож на конях». Кравчук заявив, що передача бойовиками полонених Україні призупинена

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Це не подорож на конях». Кравчук заявив, що передача бойовиками полонених Україні призупинена

Марків Михайло / УНІАН

Голова української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що передача бойовиками «ЛДНР» девʼяти полонених Україні призупинена.

Про це він сказав в ефірі «5 каналу».

«Той літак, який мав привезти людей, не вилетів. Не тому, що немає палива чи ще чогось. Виникає просте запитання: хто летить у літаку? Ці люди мають паспорти? Вони внесені до відповідного реєстру? Це ж не просто подорож на конях — це дуже далека, причому міждержавна дорога. Спочатку вони летять із Донецька до Ростова-на-Дону, потім із Ростова-на-Дону до Мінська, а потім із Мінська в Україну. Це вже нездійсненне питання. Літак цього зробити не може», — сказав він.

Кравчук наголосив, що питання пересування, повернення громадян — це «питання не Медведчука, це — питання України».

«Я не знаю, можливо, окрім Української держави, є ще якась маленька держава Медведчука. Не може приватна особа займатися питаннями такого масштабу без держави, а якщо вона береться за це або це підтримує Росія, це означає лише одне: зробити навколо конкретної людини піар для того, щоб підняти її авторитет», — пояснив він.

  • 16 січня бойовики заявили, що за участі депутата ОПзЖ, кума президента Росії Путіна Віктора Медведчука в односторонньому порядку повернуть на підконтрольну Україні територію декого з полонених. В Офісі президента назвали цю заяву бойовиків спробою тиску та намаганням Росії ухилитися від виконання своїх зобов’язань.
  • 20 січня омбудсмен Людмила Денісова заявила, що бойовики «ДНР» відпустять шістьох незаконно утримуваних осіб, а «ЛНР» — трьох.