«Керівництво вимагає результату». Заступник голови адміністрації Путіна вперше взяв участь у засіданні ТКГ

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Керівництво вимагає результату». Заступник голови адміністрації Путіна вперше взяв участь у засіданні ТКГ

Пресслужба Кремля

У переговорах Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі вперше взяв участь заступник голови адміністрації президента Росії Дмитро Козак.

Про це повідомив член української делегації на переговорах Денис Казанський.

«У ТКГ сьогодні мала місце неординарна ситуація. На переговори прийшов Дмитро Козак. Раніше він жодного разу не брав у них участі (Росію представляє Гризлов), але сьогодні досить безцеремонно відсунув Гризлова з кадру і зайняв його крісло», — написав журналіст.

За його словами, Козак був дуже роздратований та говорив емоційно. «Як завжди, звинувачував Україну в небажанні визнавати бойовиків стороною переговорів і вимагав, щоб ми обговорювали «дорожню карту», ​​запропоновану Росією через своїх маріонеток. Видно, що у Козака здають нерви», — додав Казанський.

На думку представника України, керівництво Росії вимагає від Козака результату, «якого немає». «Тому сьогодні ситуація змінилася кардинально — якщо зазвичай росіяни ховаються за своїми смоляними опудалками та намагаються говорити поменше, то сьогодні довелося виходити на перший план вже самому заступнику керівника адміністрації президента РФ», — додав Казанський.

  • У Берліні ввечері 12 січня завершилися переговори представників «нормандської четвірки» щодо врегулювання ситуації на Донбасі, у яких брали участь Козак і голова Офісу президента Андрій Єрмак. Наступна зустріч відбудеться через два тижні.
  • У вересні 2020 року, після зустрічі радників голів держав «нормандського» формату Козак заявив, що на переговорах Україна погодилася змінити умови проведення місцевих виборів. Проте Єрмак спростовував це, наголошуючи, що українська сторона не брала на себе жодних зобовʼязань щодо перегляду постанови Верховної Ради про місцеві вибори.