Єрмак і представник Росії Козак прибули в Берлін на «нормандську» зустріч

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Глава Офісу президента Андрій Єрмак та представник Росії — заступник керівника Адміністрації президента Росії Дмитро Козак прибули до Берліна для участі у зустрічі політичних радників «нормандської четвірки». Про це повідомляють пресслужба ОП та Інтерфакс.

У Єрмака повідомили, що консультації ще не розпочалися, а про підсумки зустрічі проінформують вже після її завершення. Більше жодних деталей в ОП поки не називають.

Водночас, посольство Росії в Німеччині зазначає, що предметом зустрічі стане обговорення реалізації підсумків паризького саміту 2019 року.

Раніше Єрмак наголошував, що Україна найбільше зацікавлена в якнайшвидшому проведенні наступної зустрічі «нормандської четвірки» на найвищому рівні, оскільки всі політичні рішення ухвалюються лише на рівні лідерів. Він зазначав, що в цьому Україну підтримують і її партнери — Німеччина та Франція.

Попередня зустріч політрадників відбулася 11 вересня 2020 року в Берліні. Після неї Козак заявив, що на переговорах Україна погодилася змінити умови проведення місцевих виборів. Проте Єрмак спростовував це, наголошуючи, що українська сторона не брала на себе жодних зобовʼязань щодо перегляду постанови Верховної Ради про місцеві вибори.