Бізнесмен Фукс розповів про свою співпрацю з Джуліані в Харкові. За це адвокату Трампа у США загрожує відповідальність

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Бізнесмен Фукс розповів про свою співпрацю з Джуліані в Харкові. За це адвокату Трампа у США загрожує відповідальність

Wikimedia Commons

Бізнесмен та друг померлого мера Харкова Геннадія Кернеса Павло Фукс розповів, що у 2017 році вони співпрацювали з адвокатом 45-го президента США Дональда Трампа Руді Джуліані. Останній мав представляти Харків у США та заохочувати американські інвестиції.

Про це він розповів в інтерв’ю «Українській правді».

Наразі у США триває розслідування проти Джуліані і йому загрожує відповідальність за «незадекларовані контакти» з Фуксом.

«У мене був контракт з Джуліані, коли він ще не був адвокатом президента. Це було наше спільне з Кернесом рішення — він мене попросив. Бо Гена був фанатом Джуліані, стежив за ним, що той робить як мер Нью-Йорка, його радикальні кроки у боротьби зі злочинністю», — пояснив Фукс.

За його словами, він знайшов можливість домовитися з Джуліані про контракт, що той представлятиме інтереси Харкова у США. Першою його порадою було створення ситуаційного центру, у якому об’єднані всі важливі служби: поліція, рятувальники та швидка допомога.

«Я його найняв у 2017 році на рік. От він працював, його команда кілька разів приїжджала, людей 10-20, вивчали місто, дивились. Тоді він один раз приїжджав, походив, подивився, захоплювався нашим містом...» — розповів Фукс.

Джуліані нібито обіцяв Харкову інвестиції, але, за словами Фукса, так і не привів. Єдиною його допомогою була ідея з ситуаційним центром. Через це наприкінці року Фукс з Кернесом вирішили не продовжувати з ним контракт.

«У нас закінчився контракт, вони хотіли продовжити його, але ми з Геною вирішили, що там уже пусто, інвесторів вони не привели ніяких, а програму по ситуаційному центру вони уже зробили», — пояснив він.

  • У 2019 році видання Bloomberg писало, що у 2006 році за дозвіл дати хмарочосу, будівництво якого планувалося в Москві, назву Trump Tower нинішній президент США Дональд Трамп виставив ціну в $20 млн бізнесмену Павлу Фуксу.