Bloomberg: Трамп вимагав у бізнесмена Павла Фукса $20 млн за назву вежі в Москві у 2006 році

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

У 2006 році за дозвіл дати хмарочосу, будівництво якого планувалося в Москві, назву Trump Tower нинішній президент США Дональд Трамп виставив ціну в $20 млн бізнесмену Павлу Фуксу. Про це пише Bloomberg.

Фукс розповів, що в 2006 році він зустрічався у Москві з дітьми Трампа, Іванкою і Дональдом Трампом — молодшим, щоб обговорити проект після кількох зустрічей із старшим Трампом у США. За словами Фукса, він запропонував Трампу заплатити $10 млн у розстрочку, але Трамп зажадав $20 млн за право використовувати імʼя Трампа в московському проекті.

«Він сказав, що $20 млн — смішні гроші, — згадує Фукс. — Я сказав: ні, це багато грошей. Ми не змогли дійти згоди».

Бізнесмен сказав, що в останній раз він бачив Трампа в 2009 або 2010 році в Майамі, де перша дружина Фукса володіє нерухомістю. Він сказав, що пішов на велику вечірку, яку Трамп влаштовував у Палм-Біч, але вони не обговорювали московський проект.

Видання уточнює, що не має у своєму розпорядженні прямих підтверджень слів бізнесмена.

  • Команда Мюллера зацікавилася українцями, які були присутні на інавгурації Трампа в 2017 році. Серед тих, кого згадують, — екс-нардепи Сергій Ківалов і Андрій Артеменко, чинні парламентарі Сергій Льовочкін і Борислав Береза, а також бізнесмен Павло Фукс.
  • Після того як один з юристів президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані заявив, що «жодних планів щодо будівництва вежі Трампа в Москві не було», інформаційний портал Buzzfeed News опублікував документи з планами будівництва.
  • Трамп неодноразово заперечував наявність будь-яких ділових інтересів у Росії. Але в минулому році BuzzFeed News показали, що переговори щодо башти тривали принаймні до червня 2016 року, всього за кілька тижнів до того як Трамп висунув свою кандидатуру від республіканців.