Кернес: Джуліані допомагає створити у Харкові ситуаційний центр

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Мер Харкова Геннадій Кернес поділився подробицями візиту в 2017 році ексмера Нью-Йорка та нинішнього адвоката президента США Дональда Трампа Рудольфа Джуліані. Про це він розповів у інтервʼю theБабелю.

«Джуліані справив на мене серйозне враження. Він добре знається на проблемах юридичної безпеки та міського простору. Побачивши, що тут є необхідність створення ситуаційного центру для більш якісної роботи поліції та МНС, запропонував допомогти. Ми працюємо з його представниками. Він створив 911 у Нью-Йорку, і наша делегація їздила до США, нас возили у ці центри, показували, як вони працюють, ми спілкувалися з колишнім начальником поліції Нью-Йорка. Зараз він постійно нас консультує», — розповів Кернес.

Він додав, що центр планують збудувати неподалік від Харківського аеропорту. «Ми працюємо зараз із ізраїльтянами та серйозними фірмами світового рівня. Це найближчий план», — додав він.

Крім того, мер Харкова додав, що Джуліані консультує харківську владу безкоштовно. На питання про інформацію, нібито за цей візит Джуліані бізнесмен Павло Фукс заплатив $400 тис., Кернес порадив адресувати це питання самому бізнесмену.