AP: Понад десять нацгвардійців США відсторонили від участі в інавгурації Байдена. ФБР знайшло у них зв’язки з радикалами

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Федеральне бюро розслідувань США під час перевірки виявило зв’язки з радикалами й екстремістами у 12 нацгвардійців, які мали охороняти інавгурацію Джо Байдена.

Про це пише The Associated Press.

«Усі 12 осіб мали зв’язки з ультраправими угрупованнями або розміщували в інтернеті екстремістські висловлювання», — зазначають у Пентагоні.

Щонайменше двоє з них публікували в соцмережах «недоречні коментарі чи повідомлення» на тему інавгурації. У інших виявили «проблеми, пов’язані з попередньою кримінальною активністю».

У Пентагоні зазначили, що всіх цих нацгвардійців відсторонили від охорони інавгурації, і запевняють, що проведенню цього заходу нічого не загрожує.

  • Федеральне бюро розслідувань викрило прихильників конспірологічного руху QAnon на підготовці зриву інавгурації обраного президента США Джо Байдена.
  • Міністерство оборони США перевіряло на причетність до екстремізму 25 тисяч бійців Національної гвардії, які прибувають до Вашингтону, щоб гарантувати безпеку під час інавгурації обраного президента Джо Байдена.