Трамп помилував свого колишнього радника Беннона

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Трамп помилував свого колишнього радника Беннона

Gage Skidmore / Flickr

Президент США Дональд Трамп в останні години своєї каденції вирішив помилувати колишнього радника Стіва Беннона.

Про це пише CNN.

Зазначається, що рішення Трамп ухвалив буквально нещодавно, наразі триває його юридичне оформлення в указі. Президент розповів своєму оточенню, що після довгих роздумів він все ж таки вирішив помилувати Беннона.

  • Стів Беннон — американський бізнесмен, інвестиційний банкір, правий ідеолог, головний менеджер виборчої команди Дональда Трампа. Після обрання Трампа президентом — короткий час головний радник і стратег Білого дому, член Ради національної безпеки США.
  • Ідеї Беннона, його погляди на свободу слова та ЗМІ розійшлися з уявленнями частини Республіканської партії. Деякі однопартійці називали його правим екстремістом і расистом. 5 квітня 2017 року Трамп вивів його зі складу Ради нацбезпеки, а в серпні 2017 звільнив з посади радника.
  • Наприкінці літа 2020 року Беннона заарештували і звинуватили в шахрайстві у звʼязку з кампанією зі збору коштів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою. За версією слідства, він разом зі спільниками привласнив і витратив на власні потреби сотні тисяч доларів з бюджету стіни.