Ексрадника Трампа арештували за підозрою у розкраданні мільйонів, які зібрали на стіну з Мексикою

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Ексрадника Трампа арештували за підозрою у розкраданні мільйонів, які зібрали на стіну з Мексикою

Gage Skidmore / Flickr

Колишнього радника президента США Дональда Трампа Стіва Беннона та ще трьох інших чоловіків заарештували і звинуватили в шахрайстві у звʼязку з кампанією збору коштів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою. Про це повідомляє CNN.

Чотирьох фігурантів провадження звинувачують у тому, що вони витратили на особисті потреби сотні тисяч доларів, які виділили на будівництво.

За даними прокурорів, в цілому в рамках кампанії We Build The Wall зібрали понад $25 мільйонів. Всі ці гроші організатори кампанії обіцяли направити на будівництво стіни, проте в реальності четверо підозрюваних витратили сотні тисяч доларів на свої особисті цілі.

Директор із стратегічних комунікацій Білого дому Алісса Фарах відмовилася коментувати звинувачення.

  • Стів Беннон — американський бізнесмен, інвестиційний банкір, консервативний ідеолог, головний менеджер виборчої команди Дональда Трампа. Після обрання Трампа президентом — короткий час головний радник та стратег, член Ради національної безпеки США.
  • Ідеї Беннона, його погляди на свободу слова та ЗМІ розійшлися з уявленнями частини республіканської партії. Деякі однопартійці називали його правим екстремістом і расистом. 5 квітня 2017 Трамп вивів його зі складу РНБО, а у серпні 2017 звільнив з посади радника.