Пʼятьох учасників протестів у Нових Санжарах засудили до 5 років умовно

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Пʼятьох учасників протестів у Нових Санжарах засудили до 5 років умовно

«Полтавщина» / Олександр Мохов

Пʼятьох осіб засудили до 5 років позбавлення волі за участь у заворушеннях у Нових Санжарах (Полтавська область) — вони намагалися завадити евакуації українців з китайського Уханю, що став епіцентром поширення коронавірусу.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

Фігурантів засудили зі звільненням від відбування покарання з випробувальним терміном в один рік. Ухвалюючирішення, суд врахував можливість виправлення засуджених без відбування покарання.

Чотирьох учасників заворушень, яких суд визнав винними у блокуванні транспорту, і двох причетних до хуліганства зобов’язали сплатити штрафи. Ще двох фігурантів звільнили від кримінальної відповідальності.

  • 20 лютого 2020 року до України прибув рейс із китайського міста Ухань, де вперше зафіксували коронавірус. Рейс евакуював 45 українців і ще 27 іноземців з охопленого хворобою населеного пункту. На самоізоляцію їх привезли до санаторію в Нових Санжарах, але місцеві виступили проти цього — вони перекрили дорогу, палили шини, будували барикади, а також кидали каміння і цеглу в автобуси з українцями й у правоохоронців.
  • У грудні 2020 року Новосанжарський районний суд на Полтавщині виніс умовні вироки двом учасникам протестів під час евакуації українців з Уханю — Михайлові Галаці та Костянтину Бігдану.