Двоє учасників протестів у Нових Санжарах через евакуацію українців з Уханю отримали умовні вироки

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Новосанжарський районний суд на Полтавщині виніс умовні вироки учасникам протестів під час евакуації українців з Уханю — Михайлові Галаці та Костянтину Бігдану. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Обоє учасників заворушень уклали угоду зі слідством і отримали по 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном один рік. Це означає, що в разі відсутності правопорушень упродовж року обох звільнять від подальшого відбування покарання.

За даними слідства, 20 лютого Бігдан і Галака кидали каміння та цеглу у правоохоронців, перешкоджаючи проїзду автобусів з евакуйованими. Унаслідок цього постраждали п’ятеро силовиків.

Адвокат Бігдана Валентина Рябуха вважає адекватним вирок своєму підзахисному. «Люди були дуже налякані. Зараз, коли у нас тут хворіє кожний другий, ніхто б [чинити опір правоохоронцям] не вийшов», — вважає Рябуха.

Загалом правоохоронці повідомляли про 10 підозр за фактом заворушень і 8 кримінальних проваджень через дії жителів Нових Санжарів. Раніше угоду зі слідством уклали двоє мешканців райцентру.

  • 20 лютого до України прибув рейс із китайського міста Ухань, де вперше зафіксували коронавірус. Рейс евакуював 45 українців і ще 27 іноземців з охопленого хворобою населеного пункту. На самоізоляцію їх привезли до санаторію в Нових Санжарах, але місцеві почали чинити опір – перекривати дорогу, палили шини, будувати барикади, а також кидали каміння і цеглу в автобуси з українцями й у правоохоронців.