Двох жителів Нових Санжар засудили до п’яти років умовно за сутички під час евакуації українців з Уханю

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Новосанжарський районний суд засудив двох місцевих жителів до п’яти років в’язниці умовно за сутички під час евакуації українців з Уханю.

Про це пише пресслужба судової влади України.

Зазначається, що громадяни К. та П. визнали свою провину.

«Згідно з угодами про визнання винуватості прокурори та підозрювані дійшли згоди щодо правової кваліфікації дій обвинувачених, міри покарання за вчиненні кримінальні правопорушення. Вироками суду на підставі затверджених угод про визнання винуватості обвинуваченим призначено покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цей термін їм присудили умовно із випробувальним в один рік. Якщо протягом року вони вчинять ще якесь правопорушення, то сядуть до в’язниці.

  • 20 лютого до України прибув рейс із китайського міста Ухань, звідки світом поширився коронавірус. Рейс евакуював 45 українців та ще 27 іноземців із охопленого хворобою населеного пункту. На самоізоляцію їх привезли до санаторію в Нових Санжарах, але місцеві почали чинити опір – перекривати дорогу, палити шини, будувати барикади, а також кидали каміння і цеглу в автобуси з українцями та в правоохоронців.