Міністр Шкарлет хоче після локдауну повернути до шкіл учнів випускних класів

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявив, що учні випускних класів (9 та 11-й) після жорсткого карантину мають повернутися до шкіл.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

«Спілкуючись з учителями, я повсякчас чую про їхні перестороги з приводу відсутності очного спілкування з учнями. Не менше хвилюються батьки та самі школярі, яким протягом поточного навчального року довелося готуватися до ЗНО та ДПА переважно в дистанційній формі», — зазначив Шкарлет.

За його словами, у тих областях, де показники зараження коронавірусом будуть контрольовані, він ініціюватиме повернення учнів випускних класів до шкіл. Також Шкарлет підкреслив, що хоче відновити повноцінне або принаймні змішане навчання для усіх школярів.

  • Міністр освіти Сергій Шкарлет запропонував повернути молодші класи на очне навчання після завершення карантинних обмежень.
  • В Україні на час посиленого карантину, який триватиме до 24 січня, учням і студентам заборонено відвідувати навчальні заклади. Виняток — дитячі садки, які продовжують працювати.
  • Глава МОН Сергій Шкарлет заявив, що дистанційне навчання не зможе повністю замінити очну форму. Тому відомство хоче повернути дітей за парти, але все залежатиме від ситуації з коронавірусом.
  • Водночас Міністерство охорони здоровʼя виступає проти завчасного повернення до офлайн-навчання учнів початкової школи.