Міністр освіти Шкарлет запропонував повернути за шкільні парти учнів початкових класів після завершення жорсткого карантину

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Міністр освіти Сергій Шкарлет запропонував повернути молодші класи на очне навчання після завершення карантинних обмежень.

Про це він заявив у своєму Telegram-каналі.

«Я вважаю, що принаймні молодші класи після завершення карантинних обмежень можуть повернутися до повноформатного навчання», — написав Шкарлет.

На думку міністра, у старшій школі, за сприятливої санітарно-епідемічної ситуації в країні, буде прийнятним навчання за змішаною формою.

«На жаль, ухвалення остаточних рішень з окресленого питання не залежить від однієї особи: міністра освіти та науки або міністра охорони здоров’я. Я цілком поділяю позицію та прислухаюся до аргументів фахівців, епідеміологів, лікарів, рекомендації яких ґрунтуються на моніторингах епідемічної ситуації в країні», — додав він.

  • В Україні на час посиленого карантину, який триватиме до 24 січня, учням і студентам заборонено відвідувати навчальні заклади. Виняток — дитячі садки, які продовжують працювати.
  • Глава МОН Сергій Шкарлет заявив, що дистанційне навчання не зможе повністю замінити очну форму. Тому відомство хоче повернути дітей за парти, але все залежатиме від ситуації з коронавірусом.
  • Водночас Міністерство охорони здоровʼя виступає проти завчасного повернення до офлайн-навчання учнів початкової школи.