МОЗ проти завчасного повернення учнів початкових класів до шкіл. Раніше про це просив Кличко

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
МОЗ проти завчасного повернення учнів початкових класів до шкіл. Раніше про це просив Кличко

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Міністерство охорони здоровʼя виступає проти завчасного повернення до офлайн-навчання учнів початкової школи. Про це глава МОЗ Максим Степанов написав у Facebook.

Він наголосив, що завчасне повернення дітей зведе нанівець мету посиленого карантину — він збігається із завершенням інкубаційного періоду (14 днів) коронавірусу у людей, які підхопили ковід протягом новорічних свят.

«Багатьом з вас відомо, що діти нерідко переносять коронавірус безсимптомно, тому батьки можуть не знати про ризики передачі хвороби й привести малечу на навчання. А це, своєю чергою, призведе до зростання захворюваності через перехресне зараження дітей», — пояснив Степанов.

Глава МОЗ зазначив, що діти можуть принести інфекцію зі школи до членів своєї родини. Зокрема, і до тих, які знаходяться у зоні ризику. Степанов додав, що показник захворюваності серед дітей продовжує зростати — у листопаді він був 3,1%, у грудні — 5,9% від загальної кількості хворих.

Міністр порадив вчителям та батькам набратись терпіння й почекати до 24 січня.

Нагадаємо, 13 січня мер Києва Віталій Кличко звернувся до Міністерства освіти і науки та уряду з пропозицією відновити навчання у молодшій школі для учнів 1—4 класів. Він пояснив, що дистанційне навчання для учнів молодших класів є неефективним.

  • В Україні на час посиленого карантину, який триватиме до 24 січня, учням і студентам заборонено відвідувати навчальні заклади. Виняток — дитячі садки, які продовжують працювати.
  • Глава Міністерства освіти і науки Сергій Шкарлет заявив, що дистанційне навчання не зможе повністю замінити очну форму. Тому відомство хоче повернути дітей за парти, але все залежатиме від ситуації з коронавірусом.