РБК: У Росії порушили справу проти поліцейського із Самари. Його підозрюють у продажі даних про польоти отруйників Навального

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Росії порушили справу проти співробітника поліції міста Самара Кирила Чупрова, якого підозрюють у передачі даних про польоти отруйників опозиціонера Олексія Навального.

Про це пише видання РБК з посиланням на власні джерела.

Кримінальну справу проти поліцейського порушили за ч. 3 ст. 285 Кримінального кодексу РФ (Зловживання службовими повноваженнями). За даними слідства, Чупров надав інформацію з бази даних «Розшук магістраль» сторонній особі.

У пресслужбі Самарського районного суду підтвердили, що 29 грудня поліцейському обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Йому загрожує до 10 років ув’язнення.

Джерела видання розповіли, що перед арештом Чупрова до міста приїжджала група з центрального апарату ФСБ. На думку слідчих, поліцейський міг поділитися інформацією про тих співробітників ФСБ, імена яких з’явилися в розслідуванні про отруєння Навального. На самарського поліцейського у ФСБ вийшли після того, як проаналізували запити, які надходили до бази даних.