Російські федеральні телеканали повністю проігнорували повернення Навального. Проте зробили сюжет про «агента німецьких спецслужб»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Російські федеральні телеканали повністю проігнорували повернення Навального. Проте зробили сюжет про «агента німецьких спецслужб»

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

У Росії в новинах на федеральному телебаченні проігнорували повернення опозиційного політика Олексія Навального. Натомість на телеканалі НТВ випустили програму на 7 хвилин про політика як про «агента німецьких спецслужб».

Про це повідомляє Meduza.

«Навальний — особливо цінний агент німецьких спецслужб, навіть до літака його привезли на машині з мигалкою. Він уже не належав собі, усе робив на вимогу німецької розвідки. В аеропорту — ніяких інтервʼю, щоб не бовкнути зайвого про свої покровителів. Цей політ він навряд чи забуде — десятки камер фіксували кожен його рух. Напевно, навіть відчув себе політиком», — йдеться в сюжеті.

Пропагандисти зазначили, що затримання Навального — «цілком закономірний результат», і назвали його «відпрацьованим матеріалом».

Дружину опозиційного політика порівняли з лідеркою білоруської опозиції Світланою Тихановською — її чоловік тривалий час критикував режим Олександра Лукашенка і врешті його затримали. Тоді Тихановська подала заявку як кандидат у президенти Білорусі та фактично очолила опозицію.

Нагадаємо, 18 січня Хімкинський суд Москви заарештував Навального на 30 діб, до 15 лютого. Він напередодні (17 січня) повернувся до Москви. Про арешт просила Федеральна служба виконання покарань, адже політик з 23 вересня не являвся відмічатися — у нього умовний термін у справі «Ів Роше». Сам опозиціонер весь цей час лікувався від отруєння «Новачком» у Берліні. Зазначимо, що ФСВП просить суд замінити йому умовний термін (3,5 року) на реальний.

  • 17 січня в московському аеропорту «Шереметьєво» на паспортному контролі затримали російського опозиціонера Олексія Навального після повернення з Берліну, де він проходив лікування через отруєння «Новачком». Його доставили у відділок поліції, де він провів ніч. Адвокатів до політика не пустили.
  • 25 грудня ФСВП пригрозила політику позбавленням волі, якщо він не зʼявиться в московське відділення, щоб відмітитися. У Навального до 30 грудня 2020 року тривав випробувальний термін у справі про розкрадання коштів компанії «Ів Роше». 12 січня ФСВП просила для Навального реальний термін замість умовного. Сам Навальний назвав це покаранням за те, що він вижив.
  • 14 грудня 2020 року міжнародні розслідувачі назвали імена працівників ФСБ, які отруїли Навального, а раніше мало не вбили його дружину.