Лавров назвав реакцію Заходу на затримання Навального приводом відволікти увагу від «глибокої кризи лібералізму»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Лавров назвав реакцію Заходу на затримання Навального приводом відволікти увагу від «глибокої кризи лібералізму»

Mariusz Cieszewski / Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Poland

Глава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров відреагував на заяви західних політиків з вимогою до російської влади негайно звільнити затриманого в аеропорту опозиціонера Олексія Навального. Його цитати наводить РИА новости.

«Ми бачимо, як зараз вхопилися за вчорашню новину про повернення Навального в Росію. Прямо відчувається, з якою радістю йдуть коментарі, як під копірку. З радістю, тому що це дозволяє західним політикам думати, що вони таким чином зможуть відволікти увагу від глибокої кризи, в якій опинилася ліберальна модель розвитку», — заявив Лавров.

Глава російського МЗС вважає, що Заходу «потрібно не шукати зовнішні приводи для виправдання своїх власних дій або для відволікання уваги від своїх власних проблем і криз». «Потрібно, навпаки, грати по-чесному і шукати в чесному рівноправному міжнародному співробітництві можливість вирішити свої внутрішні проблеми», — сказав він.

Нагадаємо, після затримання Навального глава Європейської ради Шарль Мішель, високий представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель і глава Держдепартаменту США Майкл Помпео закликали Росію негайно звільнити Навального. До їхніх заяв приєдналися деякі держави Євросоюзу, зокрема країни Балтії пригрозили ввести санкції проти Росії.