Бразилія схвалила використання китайської вакцини від коронавірусу, яку закупила Україна

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Бразилія схвалила використання китайської вакцини від коронавірусу, яку закупила Україна

Tim Reckmann / Flickr

Бразильський регулятор Anvisa видав дозвіл на використання у країні двох вакцин від коронавірусу: китайської Sinovac і британської AstraZeneca.

Про це пише CNN.

Дозвіл був виданий винятково для екстреного використання. Буквально через кілька хвилин після схвалення медсестра із Сан-Паулу Моніка Калазанс стала першою у Бразилії людиною, яка отримала щеплення від коронавірусу за програмою вакцинації.

Загалом країна розраховує найближчим часом на отримання та виробництво шести мільйонів доз вакцини від Sinovac і двох мільйонів доз вакцини від AstraZeneca.

  • Наразі Україна домовилася лише про придбання партії у 1,9 мільйона доз вакцини китайської компанії Sinovac. Українська фармакологічна компанія «Лекхім» планує постачити в Україну першу партію китайської вакцини від коронавірусу CoronaVac від Sinovac Biotech у лютому або на початку березня. Компанія хотіла провести в Україні третій етап випробувань китайської вакцини від коронавірусу, що дозволило б швидше і дешевше отримати препарат, але цю можливість втратили через МОЗ.
  • Раніше ЗМІ повідомляли, що Sinovac показала 50% ефективності на випробуваннях у Бразилії, але за договором з Україною ефективність повинна становити 70%. Міністр охорони здоровʼя каже, що якщо ефективність буде меншою за 70%, Україні повернуть гроші. Він зазначає, що Sinovac ще не оприлюднила остаточні висновки, а для ВООЗ ефективності понад 50% достатньо, щоб підтвердити дієвість вакцини.