У Тернополі школярів відправили на канікули до кінця локдауну. Про це просили батьки

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Тернополі з 18 січня і до кінця посиленого карантину у школах запроваджують канікули. У міській раді пояснили, що таке рішення ухвалили після численних звернень батьків.

«Багато батьків незадоволені такою ситуацією [дистанційним навчанням на час локдауну] та зверталися до нас із проханням зробити зараз канікули у школах. Таким чином, канікули, які мали бути у лютому, перенесено на січень», — повідомив мер Сергій Надал у коментарі УНІАН.

Начальниця управління освіти міськради Ольга Похиляк в ефірі місцевого «4 каналу» додала, що на очному навчанні дітей особливо наполягали батьки учнів початкових класів. Вона зазначає, що такі рішення раніше ухвалили Івано-Франківськ та Рівне, продовживши зимові канікули.

Нагадаємо, в Україні на час посиленого карантину, який триватиме до 24 січня, учням і студентам заборонено відвідувати навчальні заклади. Виняток — дитячі садки, які продовжують працювати.

Після закінчення планових зимових канікул, які тривали до 10 січня, деякі заклади продовжили їх, інші перейшли на дистанційне навчання. Це питання школи вирішували разом із місцевою владою. Міністерство освіти і науки натомість радило закладам оголосити на цей час зимові канікули.

У Києві, наприклад, школярі після зимових канікул перейшли на дистанційне навчання.

  • Глава МОН Сергій Шкарлет заявив, що дистанційне навчання не зможе повністю замінити очну форму. Тому відомство хоче повернути дітей за парти, але все залежатиме від ситуації з коронавірусом.
  • Водночас Міністерство охорони здоровʼя виступає проти завчасного повернення до офлайн-навчання учнів початкової школи.