Мер Кличко: Після зимових канікул школярі у Києві підуть на дистанційне навчання

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У Києві школярі після зимових канікул — на час запровадження локдауну в усій країні з 8 до 24 січня — розпочнуть навчання в дистанційному режимі.

Про це повідомив на брифінгу 11 грудня мер столиці Віталій Кличко.

«Усі школи Києва з 25 грудня мають піти на зимові канікули, що триватимуть до 11 січня. Після цього школи розпочнуть навчання в дистанційному режимі», — заявив він.

За словами Кличка, департамент освіти КМДА вже розробив план навчання, а на телеканалі «Київ» продовжать транслювати онлайн-уроки.

Водночас мер Києва зазначив, що заклади професійно-технічної освіти підуть на канікули трохи пізніше — з 31 грудня до 15 січня, а другий семестр вони розпочнуть теж у дистанційному форматі — із 18 до 24 січня.

«У разі подовження локдауну, якщо уряд ухвалить таке рішення, ми будемо вимушені подовжити й дистанційне навчання у школах і закладах професійно-технічної освіти. Що стосується дитячих садочків, вони працюватимуть у звичному режимі», — додав Кличко.

  • Від початку пандемії в Києві на коронавірус захворіли 88 317 осіб, лише минулої доби виявили 1 880 інфікованих.
  • Кабінет міністрів ввів локдаун в Україні з 8 до 24 січня включно. Працюватимуть продуктові магазини, аптеки, банки, поштові оператори, готелі, установи реабілітації, заправки. Закриють переважно розважальну сферу, бари та ТРЦ.
  • Раніше Рада ухвалила закони про підтримку бізнесу під час карантину. Вони передбачають списання або відстрочення податкового боргу, а також виплати по 8 тисяч гривень. 9 грудня закони набули чинності.