«Повний лузер» та «країна третього світу»: віцеспікер Ради розкритикувала уряд за провал із закупівлею вакцин від коронавірусу

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Віцеспікер Верховної Ради Олена Кондратюк розкритикувала уряд за провал із закупівлею для українців вакцин від коронавірусу.

Про це вона написала у своєму Facebook.

Кондратюк нагадала, що вже 45 країн світу розпочали процес масової вакцинації населення, а деякі з них, такі як Ізраїль, вакцинували понад 10% громадян. Албанія також почала вакцинацію, а сусідня з Україною Молдова почне вакцинувати своїх громадян у лютому американською вакциною Pfizer.

«На всьому цьому фоні Україна, яка досі не розпочала вакцинацію та має нульові запаси вакцин від COVID-19, виглядає повним лузером, як країна третього світу. Єдине, на що спромоглися наші чиновники — домовитися про закупівлю китайської вакцини, наразі ефективність якої ще недоведена...», — зазначила віцеспікер.

За її словами, від уряду так і не надано чіткої відповіді, коли і яку саме вакцину отримає Україна у рамках програми COVAX, та хто матиме право зробити щеплення першими.

«Я переконана, питання відповідальності наших урядовців за безпрецедентний підрив національної безпеки в частині протидії пандемічним викликам має стати предметом детального розгляду та обговорення на перших засіданнях Верховної Ради в новому році», — підкреслила Кондратюк.