Нацрада перевірить NewsOne через заяви про необхідність захищати російськомовне населення

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Нацрада перевірить NewsOne через заяви про необхідність захищати російськомовне населення

Facebook / NEWSONE TV

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne через заяви про необхідність захищати російськомовне населення.

Про це повідомляє пресслужба регулятора.

Перевірку призначили після того, як 4 січня о 21:00 в ефірі передачі «Епіцентр української політики» журналіст, телеведучий та аналітик Вʼячеслав Піховшек заявив про необхідність захищати російськомовне населення України, а також ту частину населення, яка вважає себе приналежною до української нації та є носієм державної мови.

«Ці висловлювання мають ознаки закликів до ненависті та нетерпимості, розпалення міжнаціональної ворожнечі, зокрема через заклики до створення соціальних і громадських організацій за ознаками агресивного протиставлення «російськомовного суспільства» всім іншим соціальним групам, які проживають в Україні», — заявили в Нацраді.

Регулятор зазначив, що «Епіцентр української політики» — це інформаційно-аналітична передача, що передбачає підвищену увагу до дотримання вимог і стандартів. Суб’єктивне, політично упереджене та негативне висвітлення ситуації щодо мов в Україні може засвідчувати не тільки позицію журналіста Піховшека, але й редакційну політику NewsOne.

Нацрада наголошує, що під час передачі ані її ведуча, ані інші працівники телеканалу не відреагували на ці висловлювання та не припинили порушення у прямому ефірі. Також не було альтернативної позиції з цього питання, а працівники телеканалу не вибачились.