Нацрада призначила перевірку трьох каналів, які транслювали зустріч Медведчука з Путіним

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Нацрада призначила перевірку трьох каналів, які транслювали зустріч Медведчука з Путіним

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила перевірку телеканалів NewsOne, ZIK та «112 Україна» через трансляцію зустрічі нардепа від «Опозиційної платформи — За життя» Віктора Медведчука з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це повідомляє пресслужба Нацради.

Зазначається, що канали транслювали уривки цієї зустрічі 6—8 жовтня. На думку членів Нацради, трансляції спрямовані на формування позитивного образу Путіна, гуманізацію та популяризацію в Україні держави-агресора, що може загрожувати національним інтересам та національній безпеці України.

Крім того, телеканали показували розмову Медведчука та Путіна про постачання російської вакцини «Супутник V» проти коронавірусу в Україну та її обговорення. «Редакціями телеканалів не було вжито заходів щодо запобігання упередженому і незбалансованому обговоренню порушеного питання, що в безпрецедентних умовах пандемії є потенційно загрозливою для національної безпеки України формою публічної комунікації», — підкреслює Нацрада.

  • Віктор Медведчук відвідав Путіна в його підмосковній резиденції Ново-Огарьово 6 жовтня. Нардеп попросив російського президента подумати про постачання вакцини в Україну.
  • Після зустрічі стало відомо, що Росія вирішила зняти дзеркальні обмежувальні заходи з української компанії «Брацлав», Барського машинобудівного заводу і Рубіжанського картонного комбінату, а також дозволити постачати обладнання та продукцію.