Справа «плівок Єрмака»: екснардепа судитимуть за шахрайство і підбурювання до надання $100 тисяч хабаря

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Справа «плівок Єрмака»: екснардепа судитимуть за шахрайство і підбурювання до надання $100 тисяч хабаря

Pixabay

Офіс генерального прокурора передав до Печерського районного суду Києва обвинувальний акт проти колишнього народного депутата, його звинувачують у шахрайстві та підбуренні до надання $100 тисяч хабаря посадовцям.

Про це заявили в пресслужбі відомства.

Слідство встановило, що екснардеп, змовившись із так званим «викривачем корупції», підбурювали представника однієї з торговельних компаній до передання хабаря керівництву Державної фіскальної служби та Державної митної служби України.

Також повідомляється, що гроші нібито мали стати винагородою за сприяння у поверненні арештованого майна. Насправді передавати їх зловмисники не збиралися, а планувати привласнити.

Зазначимо, що в Офісі генпрокурора не називають прізвище екснардепа, проте за даними Інтерфакс-Україна, йдеться про народного депутата VI скликання Ігоря Савченка (був обраний від БЮТ).

  • 29 березня депутат Гео Лерос оприлюднив у Facebook відео, де брат глави Офісу президента Андрія Єрмака Денис обговорює питання призначення на різні державні посади. На відео з прихованої камери Денис Єрмак говорить про те, як просуваються «потрібні» законопроєкти у Верховній Раді, посади в Київській митниці та компанії «Укрзалізниця». На одному з відео брат голови ОП начебто проводить співбесіду з людиною, яка говорить, що претендує на посаду заступника міністра інфраструктури і хоче керувати компанією «Укрзалізниця». На іншому відео чоловік розповідає, що у нього є «хороша дівчинка, яка хоче очолити Національний комплекс «Експоцентр України».
  • Фігуранти справи про плівки Дениса Єрмака — Дмитро Штанько і Сергій Шумський — звинуватили Андрія Єрмака в корупції та заявили, що він отримував гроші від людей, які сподівалися обійняти державні посади. Обидва Єрмаки звинувачення заперечують.
  • 11 липня Національне антикорупційне бюро України порушило справу проти голови Офісу президента Андрія Єрмака через оприлюднені записи розмов його брата Дениса, на яких він нібито продавав посади у владі.
  • 14 липня СБУ затримала Дмитра Штанька у ресторані Києва. В СБУ згодом заявили про затримання членів злочинної групи, які за хабар у $100 тисяч обіцяли вирішити питання повернення майна. За словами дружини Штанька Людмили Белевцової в інтерв’ю «Бабелю», того дня він зустрічався з Ігорем Савченком.