«Нафтогаз» готовий забезпечити єдину ціну на газ під час карантину

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Нафтогаз» готовий забезпечити єдину ціну на газ під час карантину

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Газопостачальна компанія «Нафтогаз» готова забезпечити єдину ціну для всіх побутових споживачів газу під час карантину або до кінця опалювального сезону. Про це повідомляє пресслужба компанії.

У рамках тарифного плану «Місячний» компанія може забезпечити споживачів газом за ціною 6,99 грн за куб. м до завершення карантину або опалювального сезону. Для клієнтів, які оформили тарифний план «Річний», вартість газу не зміниться і становитиме 4,73 грн, 5,24 грн чи 6,45 грн за куб. м, відповідно до умов договорів.

Також компанія «Нафтогаз» як постачальник «останньої надії» готова прийняти всіх побутових споживачів, постачальник яких не зможе або відмовиться постачати газ за регульованою ціною.

Як підкреслив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, рішення про впровадження державної регульованої ціни є тимчасовим і не означає, що уряд відмовляється від розвитку ринку газу в Україні.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів планує на період карантину або до кінця опалювального сезону запровадити державне регулювання тарифів на газ. «Державна ціна» має становити 6,99 гривні за кубометр газу.

  • У січні 2021 року «Нафтогаз» встановив ціну на природний газ для побутових клієнтів на рівні 7,22 гривні за кубометр з ПДВ і без урахування вартості доставки.
  • Нацкомісія з комунальних послуг підвищила тарифи на тепло для населення — подекуди на 50%.