Голова «Лекхіму»: Вакцину Sinovac повинні зареєструвати в Україні до 1 лютого, одна доза коштуватиме 504 гривні

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Українська фармацевтична компанія «Лекхім», яка є офіційним постачальником вакцини від коронавірусу CoronaVac (виробництва Sinovac Biotech), розраховує звершити реєстрацію китайського препарату до 1 лютого, після відповідної процедури у Бразилії.

Про це на пресконференції заявив голова наглядової ради «Лекхіму» Валерій Печаєв, передає «Радіо Свобода».

«12 штатів, перший — Сан-Паулу. Вони повинні зареєструвати вакцину до 25 січня. І ми сподіваємося, що це буде реєстрація 18—19 січня. Щойно зареєструє Бразилія, моментально ми всі ці матеріали подаємо в наш Державний експертний центр на реєстрацію. Я думаю, що ми повинні зареєструвати вакцину в Україні до 1 лютого. Ну, можливо, до пʼятого, подивимося. Але на початку лютого вона має бути зареєстрована», — заявив Печаєв.

Також він розповів, що одна доза CoronaVac для всіх коштуватиме 504 гривні, щоб не було перепродажу. При цьому Печаєв зазначив, що залежно від курсу долара ціна може змінюватися.

  • Україна за контрактом повинна отримати вакцину від Sinovac Biotech в кількості 6,9 мільйона доз. МОЗ планує почати вакцинацію вже в лютому, хоча раніше говорив, що терміни посунули на березень.
  • Напередодні ЗМІ повідомляли, що Sinovac показала 50% ефективності на випробуваннях у Бразилії, але за договором з Україною вона повинна становити 70%. Міністр охорони здоровʼя каже, що якщо результати будуть менше ніж 70%, Україні повернуть гроші. Він зазначає, що Sinovac ще не оприлюднила остаточні висновки, а для ВООЗ ефективності понад 50% достатньо, щоб підтвердити дієвість вакцини.