До України прийшла негода: рятувальники визволяють автомобілі зі снігових пасток та попереджають про лавини та сильні морози

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У середу, 13 січня, на схід та південь України прийшли сильні снігопади, погіршення погодних умов вже призвело до проблем з рухом транспорту — автомобілі не можуть подолати складні ділянки шляхів без допомоги рятувальників.

Про це повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій.

Так, у Херсонській області на трасі Т0403 рятувальники витягли із заметів 18 габаритних автомобілів, які не змогли подолати затяжний слизький підйом на відрізку дороги.

У Миколаївській області бійці ДСНС тричі відбуксирували з підйомів вантажні автомобілі на трасах у київському та одеському напрямках. Як зазначається, ускладнення з транспортом зафіксовані, зокрема, на дорозі в районі села Мигія Первомайського району.

У Запорізькій області на трасі «Дніпро — Маріуполь» між населеними пунктами Кінські Роздори та Гусарка Пологівського району Volkswagen Passat через ожеледицю зʼїхав із траси у кювет — його витягали за допомогою спецавтомобіля та троса.

У Харкові через сильний снігопад обмежили в’їзд та рух вантажівок, а в області, у селі Волобуївка (Балаклійський район) у кювет з’їхав автомобіль швидкої допомоги, де застряг і не зміг зрушити з місця. Його також витягали рятувальники.

Сніг завадив роботі й низки морських портів на півдні України. Так, у портах «Одеса», «Південний», «Миколаїв», «Чорноморськ» обмежили вантажні операції із зерновими, а в «Херсоні» — також і лоцманське проведення.

В Українському гідрометцентрі попередили, що у Карпатах, зокрема, на високогiр’ї Закарпатської та Івано-Франківської областей, 13 січня очiкується помірна, а 14 січня — значна снiголавинна небезпека. У зв’язку з цим лижників та туристів закликали не ходити у гори.

Синоптики також спрогнозували, що протягом найближчого тижня в Україні очікується різке похолодання — температура впаде нижче -20 °С. Людям порадили не виходити на вулицю без потреби.