У Києві через ожеледицю громадський транспорт збився з графіка. Комунальники обробляють дороги по кілька разів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Сильний ожеледь в Києві викликала збій у графіка всього громадського транспорту. Комунальникам доводиться обробляти дороги по кілька разів, а міська влада вимагає від підприємців розчищати доріжки біля кафе, ресторанів і магазинів.

Як повідомляє «Киїпастранс», проблеми з рухом транспорту почалися ще увечері 10 грудня, коли погода погіршилася. Сьогодні вранці введено оперативне положення.

Київська міська державна адміністрація повідомляє, що комунальники обробляли вулиці всю ніч по кілька разів і продовжують боротися з наслідками негоди — використано 2 143,7 тонни солі, 99,6 тонни піщано-соляної суміші, 258,3 тонни рідких хлоридів. Йде постійна обробка тротуарів, сходів у підземних та надземних пішохідних переходах, а також зупинок громадського транспорту.

КП «Київавтодор» зазначає, що зараз очищені і оброблені протиожеледними засобами всі вулиці, які на балансі компанії, проте також нагадує, що тротуари біля кафе і магазинів зобовʼязані обробляти самі підприємці.

За даними ДСНС, через негоду без електропостачання залишилися 173 населені пункти у трьох областях, у тому числі і в Київській області (79). У Житомирській без електрики 58 пунктів, а в Чернівецькій — 36.

За 10 жовтня на дорогах столиці сталося 127 ДТП і постраждало 163 осіб — 150 дорослих та 13 дітей.

Рятувальники і КМДА попереджають киян і гостей столиці, що ожеледь у Києві протримається і вдень (рівень небезпеки «жовтий»).